1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Huurder van uw bedrijfspand betaalt de huur niet. Wat te doen?

Juridisch - Artikelen
Wat kunt u als eigenaar van een bedrijfspand en verhuurder van dit bedrijfspand doen als uw huurder de huur niet tijdig betaalt of zelfs helemaal niet betaalt? Direct naar de rechter stappen is ook weer zo wat...

Uw huurder raakt in verzuim
ALs uw huurder de huur niet op de contractueel bepaalde datum heeft betaald, dan raakt uw huurder automatisch in verzuim. Dat is de aanduiding van een juridische status waarin uw huurder dan automatisch terecht komt met alle juridische gevolgen vandien.
 
Wat kunt u als verhuurder dan doen?

Stap 1
Als uw huurder de huur regelmatig niet tijdig betaalt, leg dan een dossier aan. Stel uw huurder in gebreke door hem schriftelijk te laten weten dat hij niet aan zijn betalingsverplichting heeft voldaan. Vanuit uw aangelegde dossier specificeert u de perioden en de bedragen. Wees daarbij zo feitelijk mogelijk, zodat niet onnodig discussies ontstaan tussen u als verhuurder en de huurder.

Stap 2
Vervolgens sommeert u uw huurder om alsnog per omgaande de huur te voldoen. Stuur per email én aangetekend per post uw juridische mededelingen. 

Stap 3
Zorg voor een effectieve huurincasso
Blijven de huurpenningen van uw bedrijfspand uit, ga dan niet zelf incasseren maar neem een goed incassobureau in de arm. Een incassobureau kan helpen, al is het geen garantie.
Bijvoorbeeld door het afspreken met uw huurder van een betalingsregeling. Vreemde ogen dwingen immers.
 
Stap 4
Een laatste poging ...
Wil en/of kan uw huurder niet betalen en blijven de huurpenningen structureel en te lang uit, dan rest u niets anders dan het in gang zetten van een ontruimingsprocedure. Dat loopt dan wel via de kantonrechter aan wie u als verhuurder moet verzoeken de huurovereenkomst te ontbinden en ontruiming toe te wijzen. En uw huurder te veroordelen in de betaling van de huurachterstand, inclusief bijkomende kosten. 

Tip: Zorg voor een goede rechtsbijstandsverzekering, zodat u verzekerd bent tegen hoge kosten van rechtsbijstand. Bijvoorbeeld via DAS Rechtsbijstand Zakelijk.
 

Nieuw: Portal FinancieelKlaar!

Handige financiële tools
voor ondernemers en adviseurs.

Met Checklists, Stappenplannen, Rekenmodellen en Voorbeeldmodellen. 


Op het gebied van onder meer begroten, balans en jaarrekening, investeren, financiering, kostenberekening, lenen en schenken en subsidies.  

Wekelijks komen er nieuwe financiële tools bij.

Ga direct kijken, meld u aan als gebruiker en ga direct aan de slag!


www.financieelklaar.nl

Als welkomstgeschenk ontvangt u de software Prognoses en Jaarcijfers (Ontwikkeld i.s.m. BDO Accountants)

 

 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
betaalt u teveel huur voor uw horeca- of winkelruimte? correctie afdwingbaar!
aanpassing huurprijs bedrijfsruimte?
verhuur bedrijfsruimte: casco verhuur of niet?
huurder bedrijfsruimte betaalt huur niet: ontruimen?
huurder van uw bedrijfspand betaalt de huur niet. wat te doen?

Orders en Opdrachten binnenhalenCommerciŽle Tools voor meer Omzet (Zowel Off line als Online)

Helpt u dagelijks met Verkooptools, Verkoopmodellen, Checklists en Stappenplannen op het gebied van Marketing & Sales. Lees meer > ...