1
Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

CD-ROM De Offertemanager (incl. boekje)
Hét kompas naar meer omzet!

Deze CD-ROM 'De offertemanager' is een uiterst handig en praktisch hulpmiddel voor een ondernemer met een klein bedrijf (van eenmanszaak tot ongeveer tien medewerkers) om op een efficiënte en effectieve manier meer omzet binnen te halen.

De offertemanager verwerkt systematisch gegevens van uw verkoopinspanningen en geeft u inzicht in de stand van zaken rond uw verstuurde offertes. Zodat u dagelijks weet wat u moet doen om een order of een opdracht binnen te halen. Tevens krijgt u op elk moment inzicht in uw verkoopscore.

Voordat u daadwerkelijk een getekende opdracht of order binnenhaalt, moet u eerst het een en ander doen: (vaak) verschillende keren bellen, faxen en/of mailen nadat uw offerte, aanbiedingsbrief of proefzending is verstuurd. Dan is een CD-ROM die al uw gegevens van uw verkoopactiviteiten dagelijks overzichtelijk presenteert meer dan welkom. Zo behoudt u immers overzicht, vergeet u niets en weet u dagelijks wat u moet doen.

Met deze CD-ROM krijgt u een uiterst praktisch hulpmiddel in handen om uw uitstaande offertes en omzetmogelijkheden te bewaken en ervoor te zorgen dat deze daadwerkelijk leiden tot betaalde omzet. U kunt dagelijks bepalen welke offertes en/of commerciële contacten van uw bedrijf uitstaan en hoe elk contact ervoor staat.

Antwoorden op vele verkoopvragen
Met de Offertemanager krijgt u snel antwoord op verkoopvragen als:
- Welke offertes staan er uit en (indien al bekend) voor welke omzet? 
- Wat is het scoringspercentage van onze verkoopinspanning? 
- Welke verkoopaanbiedingen scoren goed en welke slecht? 
- Wat hebben ik en mijn medewerkers gedaan (follow-up) om omzet binnen te krijgen?
- Welke verkoper scoort het best en welke het slechtst? 
- Welke klanten zorgen voor de meeste omzet?

Commerciële voordelen
De kosten van deze CD-ROM hebt u zeer snel terugverdiend. Want met deze CD-ROM zorgt u voor meer omzet en dus voor meer winst!

Inzicht in uw omzet
U krijgt een goed inzicht in de vraag hoe uw omzet tot stand is gekomen. U weet immers dagelijks welk soort offertes van uw producten en diensten goed scoren en welke niet. Zodat u het assortiment van goedlopende producten en diensten kunt uitbreiden en slechtlopende kunt afbouwen.

Inzicht in de prestaties van uw verkoopmedewerker
U weet ook welke verkopers het goed doen en welke u moet aanmoedigen om meer omzet te gaan maken.

Inzicht in uw klanten
U weet vanaf heden welke klanten zorgen voor de meeste omzet. Zodat u deze extra aandacht kunt geven om nog meer aan uw goede klanten kunt verkopen.

Gebruiksvoordelen
Deze CD-ROM biedt u naast commerciële voordelen ook gebruiksvoordelen:

U kunt op maat offerteoverzichten maken die u zelf wilt hebben; 
Iedereen binnen het bedrijf kan gelijktijdig met hetzelfde overzicht werken zodat teamwork wordt bevorderd; 

U krijgt een goed inzicht in de verkoopprestaties per verkoper. Handig voor bijvoorbeeld het voeren van een functioneringsgesprek; 

Tijdelijke overdracht van prospects en klanten aan een collega-verkoper (bijvoorbeeld door ziekte of vakantie) wordt met deze CD-ROM veel gemakkelijker omdat de belangrijkste offertegegevens en aantekeningen per verkoper vastliggen en voor iedereen direct zijn te raadplegen

Hoe werkt de CD-ROM?

Stap 1: Invoeren gegevens klant

Na het opstarten van de CD-ROM kan de gebruiker gegevens van nieuwe offertes invoeren en gegevens van reeds ingevoerde offertes wijzigen of aanvullen. De volgende gegevens kunnen bij een nieuwe offerte worden ingevoerd:

- De offertedatum; 
- Gegevens over het bedrijf van de klant en de contactpersoon; 
- De naam van degene die de offerte heeft gemaakt; 
- Soort offerte met een korte omschrijving; 
- De naam van de verkoper. 

Met deze gegevens kunt u een klant die een offerte heeft ontvangen snel en doeltreffend mailen, faxen of nabellen. Gemaakte afspraken en aantekeningen kunt u in een apart aantekeningenveld invoeren.

Stap 2: Invoer beslissing klant


Zodra de beslissing van een klant bekend is, worden de verkoopgegevens van deze klant verder ingevuld. De beslissing van de klant (wel of geen opdracht/order) wordt in een apart veld ingevoerd, terwijl een ander veld is gemaakt om vast te kunnen leggen wat de motivatie is van de klant voor zijn of haar beslissing.
In een apart aantekeningenveld kan een verkoper zijn aantekeningen over deze klant kwijt en desgewenst aangeven wat hij heeft gedaan in het kader van de follow-up.  

Technische gegevens
Deze CD-ROM is geschikt zowel voor een losse pc als een netwerk.


Andere Offerte Software
CD-ROM Offertes Schrijven
Software Offerteberekeningen Maken
Software Totaalbedrag Berekenen (versie Detailhandel en Groothandel)


Prijs CD-ROM Offerte Manager:

Prijs 59.00

 

Orders en Opdrachten binnenhalenCommerciŽle Tools voor meer Omzet (Zowel Off line als Online)

Helpt u dagelijks met Verkooptools, Verkoopmodellen, Checklists en Stappenplannen op het gebied van Marketing & Sales. Lees meer > ...