1
Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Software Offertes schrijven (Inclusief Rekentool en Boekje)
Voor wie is deze Software bedoeld?
Deze Software is bedoeld voor iedereen die offertes schrijft. Zoals verkopers, adviseurs en accountmanagers. 
 
Wat kan ik met deze Software? 
Met deze professionele Software maakt u in tien stappen een krachtige offerte. De door u gemaakte offertes slaat u centraal op om ze daarna gemakkelijk te kunnen raadplegen als dat nodig is. 

U kunt met deze software zelf modeloffertes maken die voldoen aan al uw specifieke wensen en eisen. Per modelofferte hoeft u alleen nog maar de gegevens over prijs en aantallen van een product in te voeren waarna u uw offerte kunt uitprinten en versturen. 
 
Wat heb ik aan deze Software? 
Met deze Software bespaart u tijd, zorgt u voor een professionele indruk bij uw klanten en vergroot u uw kans op scoren. Eenmaal verstuurde offertes kunt u gemakkelijk raadplegen samen met uw collega’s. Voor standaardproducten en diensten kunt u gebruikmaken van uw eigen modeloffertes. 

Hoe te gebruiken? 
U kunt met deze Software zowel werken op een stand-alone pc als op een netwerk. Werkt u op een netwerk dan kunt u samen met uw collega's gelijktijdig dit programma gebruiken en werken met een centraal klantenbestand waarin alle in het verleden verstuurde offertes zijn opgeslagen. 

Tips en adviezen
Deze Software bevat praktische informatie met veel tips en adviezen over het schrijven van een goede offerte. U leest bijvoorbeeld over het schrijven van een pakkende opening, het beschrijven van uw product of dienst en het zorgen voor een goede afsluiting. 

- Wat zijn belangrijke aandachtspunten bij het uitbrengen van een offerte? 
- Hoe vergroot u uw kans op scoren? 
- Welke onderdelen zijn aan een offerte te onderscheiden en welke eisen gelden per onderdeel? 
- Waarop moet ik letten bij het schrijven zelf (schrijftips)? 
- Waarop moet ik letten bij het presenteren van de offerte (presentatietips)?
 
Hoe werkt deze Software? 
Starten 

U kunt als gebruiker kiezen tussen begeleiding bij het maken van een kleine offerte (met een grootte van maximaal twee tot drie pagina's A-vier) of een grote offerte (meer dan drie pagina's met een aparte aanbiedingsbrief). Het is hier ook mogelijk om eerst een aantal voorbeelden te bekijken afkomstig uit verschillende branches alvorens zelf aan de slag te gaan. 

Stap 1

Vervolgens opent zich een invulscherm waarbij u een bestaande klant kunt selecteren of een nieuwe klant kunt aanmaken. Ook is het hier mogelijk om een bestaande offerte uit het verleden op te roepen en stapsgewijs ten behoeve van een andere klant te veranderen. 

Stap 2 t/m 9
De software leidt u als gebruiker vervolgens in acht stappen door het proces van het schrijven van een professionele offerte. Aandachtspunten die aan de orde komen zijn de aanleiding voor het schrijven, een beschrijving van de huidige situatie bij de klant, het weergeven van de klantbehoefte, een productbeschrijving, een prijsweergave, een slotzin en een goede afsluiting. Bij het intypen van de offerteprijs kunt u gebruik maken van een aparte Rekentool voor het maken van Offerteberekeningen. Zodat u de juiste offerteprijs in uw offerte weergeeft en geen voor u dure rekenfouten meer maakt.

Per stap vraagt de Software de gebruiker aanwezige tekst aan te klikken of bepaalde tekst zelf in te typen. Bij behoefte aan meer toelichting is per stap een duidelijke toelichting beschikbaar naast een goed voorbeeld. 

Stap 10
Na de tiende stap klikt de gebruiker op de knop 'Maak offerte'. De Software start dan automatisch het tekstverwerkingsprogramma 'Word' op waarna alle ingevoerde tekst uit de verschillende stappen wordt gebundeld en als een complete professionele offerte op het scherm verschijnt. U hoeft de offerte dan alleen nog maar op te maken volgens de eisen van uw eigen huisstijl waarna u uw offerte kunt uitprinten, ondertekenen en versturen.

De inhoud van het bijbehorende boekje:
Hfst. 1: Commerciële aspecten van de offerte


1.1 Welke soorten offertes kunt u uitbrengen

1.2 Aandachtspunten bij het uitbrengen van een offerte

1.3 Hoe vergroot u de kans op scoren?
Hoofdstuk 2: Onderdelen van een offerte
 
2.1 De aanbiedingsbrief bij de offerte

2.2 De offerte zelf

2.3 De bijlage bij de offerte
 
Hoofdstuk 3: Het schrijven van een offerte
3.1 Stapsgewijs naar een scorende offerte
3.2 Schrijftips voor het schrijven van een offerte
3.3 Aandachtspunten bij het presenteren van uw offerte
Prijs 69.00

 

Orders en Opdrachten binnenhalenCommerciŽle Tools voor meer Omzet (Zowel Off line als Online)

Helpt u dagelijks met Verkooptools, Verkoopmodellen, Checklists en Stappenplannen op het gebied van Marketing & Sales. Lees meer > ...